Smarta TV-System

Beroende på tv-tillverkaren används olika smart TV lösningar. Det finns både originella och standardlösningar. De senare rekommenderas säkert mer om vi använder olika enheter från olika tillverkare. Vi rekommenderar anpassade lösningar till personer som är knutna till ett visst varumärke och äger de flesta enheterna från samma tillverkare. På marknaden idag hittar du 5 tillgängliga smarta TV-plattformar:

SmartHub (Tizen) – för Samsung Tv-apparater webOS TV-original-TV-system från LG Min Startskärm-Panasonic AndroidTV-m används.i. Philips, Sharp och Sony.

Samsung SmartHub (Tizen) – Tizen-systemet är en proprietär Smart TV-lösning från Samsung. Allt detta är perfekt integrerat med andra enheter från denna tillverkare. Du kan styra din TV med din Samsung smartphone, tack vare Samsung Smart View-appen. I SmartHub hittar du hundratals program som är mycket väl optimerade när det gäller prestanda. Förutom vanliga VOD-appar som Streamtajm, Showmax eller Ipla hittar du även musikströmningstjänster (Spotify, Tidal). Du hittar också en vanlig och snabb webbläsare som styrs av en smartphone, är otroligt lätt att använda.

webOS TV-LG introducerade sitt eget system till TV-marknaden 2014. I det inledande skedet har det genomgått många korrigeringar och förbättringar, tack vare vilka det nu anses vara ett av de bästa smarta TV-systemen på marknaden. Systemets kaklade design gör det extremt intuitivt att använda och fungerar bra när en äldre person vill använda TV: n. De senaste LG-TV-apparaterna innehåller också en röststyrningsfunktion, så du kan ge ett röstkommando till din TV och den här gör vad du ber om att göra.

Min startskärm är ett Smart TV-system från Panasonic. Systemet skapades på grundval av Firefox OS. Den har ett minimalistiskt gränssnitt, vilket gör det mycket snabbt och intuitivt. De viktigaste VOD-programmen, webbläsaren och Facebook finns i den.

Android TV är överlägset en av de mest populära smarta TV-system som finns på marknaden. Den används av många tillverkare eller är marknadsledande inom TV-apparater, inklusive Philips, Sony, Sharp, och används också i billigare TV-apparater från Manta eller TCL. Android TV är en port av det välkända och älskade Android OS mobilsystemet. Således erbjuder det ett stort antal applikationer tillgängliga för installation.