Vi letar efter den lilla odjuret till denna elektroniska cigarett

Philippe Presles är en tobaksspecialist vid Moncey Institute, en organisation som utvecklar förebyggande program för företag. På måndag undertecknade han en text med nio andra läkare med titeln “Call for medical recognition of the electronic cigarette”. Han motsatte sig en del av parlamentsledamöternas vilja att göra den elektroniska cigaretten till en produkt som omfattas av regleringen av läkemedel. Han återvänder till denna fråga, medan parlamentsledamöterna i Strasbourg har gett honom anledning, i tisdags.
Hur reagerar ni på Europaparlamentets beslut att inte göra e-cigaretter till ett läkemedel ? Läs mera om detta på Klicka här, se mera, se här, Vape!

Vi är naturligtvis nöjda. Vi stöder det faktum att läkemedelsindustrin lanserar elektroniska cigaretter på apotek, men utan att bryta hela ekonomin som har utvecklats kring denna produkt, i specialaffärer eller tobaksarbetare. Vi är pragmatiska och vill att så många som möjligt ska sluta röka.
Hur analyserar ni detta val av parlamentsledamöter ?

Detta är ett nederlag för tobaksindustrin. Den senare vill balansera marknaden runt 90% för den klassiska cigaretten och 10% för den elektroniska cigaretten. Om försäljningen av dessa hade reserverats för apotek skulle det ha brutit konkurrenterna, medan vissa stora företag, som British American Tobacco, de, redan har fått marknadsföringstillstånd för sina e-cigaretter.
Ledamöterna bad bara om ett “lätt” godkännande för försäljning av e-cigaretter. Kunde det inte ha nöjt dig ?

Befintliga säkerhetsparametrar och krav på utstationering måste respekteras, för att inte tala om DGCCRF: s kontroller. Du kan inte göra nåt i Frankrike idag. Det handlar bara om att tillämpa reglerna.
Men komponenterna i elektroniska cigaretter är inte ofarliga. Borde det inte bli mer granskning ?

Vi har undersökt denna produkt i några år, och vi hittar fortfarande samma komponenter : propylenglykol, glycerin Rien inget speciellt därför. Å andra sidan finns det inget spår av de tre stora gifterna i den klassiska cigaretten : tjära, fina partiklar och kolmonoxid. Den elektroniska cigaretten är mycket ofarlig. Var ska den placeras på riskskalan, jämfört med godis som främjar fetma, korv som orsakar högt blodtryck eller videospelskärmar som gör överviktiga stillasittande människor ? Vi letar efter det lilla odjuret på den här e-cigaretten och SUB OHM, Coils, SUB OHM COILS, Aspire Coils, Athena Coils, Eleaf Coils, FreeMax Coils, GeekVape Coils, Horizontech Coils . Vid 99,9% är experter överens om att det är mindre farligt än tobak, som fortfarande dödar hälften av sina konsumenter. Denna tvivelskraft är farlig. Jag har sett folk försena sitt vapingprojekt på grund av detta tvivel, det är hemskt.
Varför tror du att apoteksförsäljningen skulle ha begränsad tillgång till den elektroniska cigaretten ?

Detta skulle ha begränsat sökningen. Elektroniska cigaretttillverkare har arbetat för att förbättra sina produkter i tio år. Idag har vi hundra olika modeller, 200 typer av påfyllningar Alors medan för ett läkemedel, när filen lämnas in, rör den sig inte längre. Att beröva oss av denna forskningsdynamik skulle ha minskat utbudet.
E-cigarettförsäljare är också ett företag. De kan försöka behålla sina kunder genom att göra dem “beroende”, på ett sätt…

Det är som säkerhetsbältet, jag har inget emot att försöka förbättra produkten. Tobak är en dödlig industri. Elektroniska cigaretter, en verksamhet i livet. Det går i riktning mot framsteg. Men samtidigt måste vi fortsätta att utbilda människor mot tobak och se till att endast rökare byter till e-cigaretter. Inte andra, särskilt ungdomar.